Cykla mer på Kungsholmen med barn

Att använda cykeln som färdmedel i Stockholm uppmuntras av många olika skäl. Det är bättre för miljön och samtidigt för hälsan. Kungsholmens centrala läge i Stockholm gör att det finns goda chanser att till och med cykelpendla.

Det finns även många bra cykelvägar runt om på Kungsholmen som även passar för barnfamiljer. Tänk på att välja cyklar för barn som passar i stadsmiljö och börja öva där det inte finns så mycket trafik. Stressa inte och glöm inte den livsviktiga hjälmen.

Välj rätt cykel till barn i stadstrafik

Det finns många tips men grundläggande är att du ska känna dig trygg med barnets cykel. Att välja fotbroms framför handbroms i början gör det lättare för barn att hantera cykeln. Växlar är bra, men det kan vara svårt för barn att både manövrera växlar med att vara uppmärksam på omgivningen.

Storleken är viktig, det är inte bra med en för stor cykel utan välj hellre en modell som går att anpassa i takt med att barnet växer. På så sätt kan ni utforska Kungsholmen och Stockholm tillsammans lite tryggare och bekvämare för alla.

Cykeln är ett perfekt färdmedel på Kungsholmen

Vill du ta dig runt snabbt på Kungsholmen är cykeln oslagbar. Det går betydligt fortare än med bil eller kollektivtrafik. Det finns även satsningar på att bygga fler cykelvägar för att det ska vara tryggare och lättare att cykla i Stockholm. Det finns även andra trygghetssatsningar som en jourpatrull. Jourpatrullen inspekterar och lagar trasiga cykelvägar i centrala Stockholm.

Fördelen med att cykla är inte bara att det går fortare att ta sig dit du ska. Ekonomiskt är det mer fördelaktigt då du slipper tanka bilen och betala för parkering. Cykla är även bra vardagsmotion, för barnfamiljer kan det vara även ett sätt att röra sig mer tillsammans. Det finns många tips som gör det lättare att cykla året om oavsett väder.