Kungsholmen runt: En löparfest på Kungsholmen

Kungsholmen runt är en löparfest som varje år samlar löpare från hela Sverige – en tradition fylld med gemenskap, tävlingsanda och med Stockholms kanske vackraste vy. Under en dag förvandlas Kungsholmens gator till en festplats där motionärer och elitlöpare går samman i en hyllning till löpningen.

Ett lopp med anor

Kungsholmen runt startades redan 1998. Det är ett lopp som snabbt blev en favorit bland Stockholms löpare tack vare dess unika sträckning som visar upp staden från dess bästa sida. Loppet startar och slutar vid Rålambshovsleden och tar dig med på en tur med en mix av gröna parkstråk och stadspuls – allt en löpare kan önska. Välj om du vill springa halvmaraton eller 10 km.

Bansträckan: En tur genom Kungsholmens hjärta

Själva ryggraden i evenemanget är den imponerande bansträckan som vindlar sig genom Kungsholmens gator och parker. Varje steg i Kungsholmen runt bjuder på en ny vy, en ny scen att förundras över. Från Karlbergskanalen, västra Kungsholmen till de historiska gatorna i Fredhäll, varje kilometer är en upplevelse i sig.

Sträckan är väl balanserad med utmanande uppförsbackar och behagliga nedförsbackar, vilket gör det till en bana som passar alla typer av löpare, oavsett erfarenhetsnivå. Det är just mångsidigheten som gör Kungsholmen runt till en favorit bland såväl nybörjare som erfarna maratonlöpare.

Träning och förberedelser inför Kungsholmen runt

Lägg upp ett träningsschema i tid så du har tid att förbereda dig inför de långa distanserna.

För att fullfölja Kungsholmen runt till fullo krävs det en god fysisk förberedelse. Många väljer att lägga upp ett träningsschema månader i förväg för att säkerställa att de är i toppform på den stora dagen. Det finns gott om resurser och träningsprogram att tillgå för den som vill göra sitt bästa lopp någonsin.

Gemenskap och tävlingsanda på Kungsholmen

Men Kungsholmen runt är mer än bara ett lopp; det är en fest där gemenskapen står i centrum. Här får du möjlighet att träffa likasinnade, utbyta erfarenheter och kanske knyta nya värdefulla kontakter. För många deltagare är det just den goda stämningen och samhörigheten som lockar dem att återvända år efter år.

Så anmäler du dig till Kungsholmen runt

Inför varje upplaga av Kungsholmen runt öppnas anmälningarna tidigt, så det gäller att vara ute i god tid för att säkra en plats. Håll ett öga på den officiella hemsidan för att inte missa viktig information och datum för nästa lopp.

Ett evenemang du inte vill missa

Kungsholmen runt är, förutom ett lopp, en tradition, en fest och en hyllning till löpningen som sport. Med sin vackra sträcka genom Kungsholmen, bjuder loppet in löpare att uppleva staden från dess allra bästa sida. Så oavsett om du är en erfaren maratonlöpare eller om du just har påbörjat din löparkarriär, är Kungsholmen runt ett evenemang du inte vill missa. Anmäl dig till nästa upplaga och bli en del av gemenskapen – vi ses vid startlinjen!